Német-Nemzetiségi Önkormányzat

 

Bemutatkozás

Feltöltés alatt …

Elnöki köszöntő

Feltöltés alatt …

Képviselőtestület

Pfeiffer Jánosné, Kati
Tisztség :
elnök

Foglalkozás : nyugalmazott pedagógus
Mandátum kezdete : 2006.
E-mail : pfeifferkati@freemail.hu

 Kaposszekcsőn, 1951. szeptemberében születtem egy német nemzetiségű családban, ahol élveztem a kétnyelvűség előnyeit, megismertem már kisgyermekként a német nemzetiség szokásait és ennek mesevilágán nőttem fel. Felejthetetlen élményeim közé tartoznak azok az esték, beszélgetések, amikor ismerősökkel ezeket elevenítettük fel. Ezek tették gyermekkorom éveit tartalmassá, széppé és a mai napig is hatással vannak rám.

Születésem óta ebben a faluban élek, itt jártam általános iskolába, és jelenleg pedig ebben az iskolában tanítok, immáron 34 éve. A középiskolát Dombóváron végeztem, az akkor még Gőgős Ignác Gimnáziumban. Érettségi után a bajai tanítóképző főiskolán szereztem tanítói végzettséget. A rendszerváltás után elvégeztem a szombathelyi tanárképző főiskola német szakát.

Férjem, Pfeiffer János, szintén nemzetiségi családból származik, két gyermekünk van Zoltán és János. Gyermekeink nevelésében fontos szempontnak tartottam a kétnyelvűséget. Ma már mindkettőnek saját családja van.

Célom együttműködve a község önkormányzatával és az általános iskolával abban, hogy a német nemzetiségi oktatást és hagyományokat megőrizzük, a kultúrát ápoljuk, összefogva valamennyi korosztállyal.

Az ifjúság számára a nemzetiségi kultúra megismertetése és a német nemzetiségi identitás megerősítése.

Bauer Krisztián
Tisztség :
testületi tag

Foglalkozás : Gépészmérnök
Mandátum kezdete : 2019.
E-mail : bauerkrisz@gmail.com

Rózsár Milán
Tisztség :
testületi tag

Foglalkozás :
Mandátum kezdete : 2019.
E-mail : instrumental28@gmail.com

Testületi munka

Feltöltés alatt …

Megszakítás