Elnyert pályázatok

Felvidéki tanulmányi kirándulás megvalósításának támogatása

HAT/6/4/2023 azonosítószámú támogatói okirat

Megvalósítási időszak: 2023.04.02 – 2023.08.31.

Támogatási összeg: 600.000.- Ft

A Kaposszekcsői Általános Iskola tanulói utazhattak el Felsőszelibe, ahol testvériskolai találkozó keretében a Felsőszeli Széchenyi Istvánt Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanulóival és pedagógusaival találkozhattak, az általuk szervezett programokon vehettek részt.

 Megvalósult program:

A gyerekek első nap bejárták az iskola épületét, sportudvarát és a gyógynövénykertet. Második nap Tallósra kirándultak, ahol idegenvezetéssel megtekinthették a kastélyt és tutajozhattak a Dunán. Harmadik nap a fogadó családok által szervezett programokon vettek részt a gyerekek. A felnőttek Galántán jártak a Kodály Múzeumban és a helyi kastélyban. A Felsőszeli kultúrházban néptánc és népzenei előadás zárta a napot. Az utolsó nap délelőtt az Alsószeli Malom Múzeumot tekinthették meg a gyerekek és kísérőik, majd kora délután haza utaztak Magyarországra.

A több mint 20 éve tartó kapcsolat tovább erősödött a két iskola, a két település lakói között. A testvérkapcsolat igazán jól működik és nagy mértékben segíti az elszakított Felvidéken élő magyarság és az anyaországiak rendszeres, élő kapcsolatát. A meglévő és új barátságok ápolása és kialakítása mellett, új ismeretekkel is gazdagodtak tanulóink, tanáraink a Felvidék történelmi, földrajzi nevezetességeinek megtekintése során.

Sara Blankenship

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. – Külhoni Támogatások 2021                                                                                          Testvértelepülési programok és együttműködések támogatása 2021

 

A pályázat részletei megtekinthetőek a letölthető dokumentumban. 

Sara Blankenship

A Kaposszekcsői Általános iskola testvériskolai toborzásának támogatása

 

A pályázat részletei megtekinthetőek a letölthető dokumentumban. 

Sara Blankenship

Megszakítás