Kaposszekcsői   Fúvósegyesület

 

Bemutatkozás

Kaposszekcsőn a fúvószenekari hagyományokat id. Habich Konrád alapozta meg, akinek örökségét Schlitt Ernő hűen gondozta az elmúlt évtizedekben. A zenész brigád valamennyi tagjának Ő adott lehetőséget és hangszert a kezébe. Ennek megfelelően a zenekar a jelenlegi felállásban egy régóta együtt muzsikáló baráti társaság, akik a hétköznapokban is összetartó közösséget alkotnak. A tradicionális német nemzetiségi fúvószene mellett az együttes nyitott a könnyebb stílusú dallamok felé is, de a csapat tagjainál a sváb zene szeretete már-már „genetikailag kódolt”. 

A zenekar legújabb kori története 2013-tól datálódik, amikor néhány volt „Schlitt-növendékben” felmerült a korábban együtt zenélő zenésztársak „összetrombitálásának” gondolata. Szó szót, próba próbát követett, és több zenekari összeállítás kipróbálása után végül a jelenlegi, kis-közepes fúvószenekari felállás bizonyította működőképességét.

2016-tól egyre nagyobb igény mutatkozott az együttes, az önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat és a közönség részéről is, hogy a fúvószenekart „jogi köntösbe” bújtassák, így 2017 év végén 13 alapító taggal, Kaposszekcsői Fúvósegyesület néven alakult újjá a zenekar. Az azóta eltelt években a tagság kiszélesedett, régi-új tagok találtak vissza, és szerencsére már a következő generáció tagjai is megjelentek. 

Bár az együttes a szó klasszikus értelmében amatőr csapatnak minősül, a köztük helyet foglaló egyes tagok – tanult zenészek – segítik a többiek felkészülését is, így a „második család” az idősebb tagok vezénylete alatt meg fogja tudni őrizni a Habich-Schlitt féle kottakincset és szellemiséget az utánunk következő nemzedékek részére.

Zenekari Tagság

Kardos Tünde
klarinét
Tóth Ada Eszter
klarinét / Eb klarinét
Bauer Imre
klarinét
Bauer Kristóf Márk
klarinét
Rabkovács Péter
klarinét / Eb altszaxofon
Rózsár Milán
szárnykürt / trombita
Fedeles Nándor
szárnykürt / cornet

Marton Márk
szárnykürt / trombita
Sebők Tamás
trombita
Dudás Zsolt
trombita / harmonika
Máté János

Eb trombita
Márfai Tamás
harsona
Deák Miklós
tenorkürt
Márfai Balázs
tenorkürt / harsona

 

Deák Balázs
klarinét / tenorszaxofon
Zsupán Attila
tenorkürt
Váczi Szilárd
tenorkürt
Somogyi Árpád
tuba
Bauer Krisztián
dobok
Márfai Gergő
dobok
Pónya Bence
dobok

 

Fúvósegyesületi vezetőség

Dr. Deák Miklós

elnök

Bauer Krisztián

alelnök

Fedeles Nándor

alelnök

Rózsár Milán

zenekarvezető

✉  kaposszekcsoifuvosok@gmail.com

Kaposszekcsői Fúvósegyesület

Nyilvántartási szám: 17-02-0002148
Adószám:18975604-1-17
Bankszámlaszám: 11746043-24623409 OTP Bank Nyrt.

Megszakítás